Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL weigert Super Bowl advertentie Veteranen

Vrijheid van meningsuiting wordt doorgaans gepropagandeerd in de VS. De NFL past tijdens de Super Bowl desondanks wat onvervalste censuur toe op een ingestuurde advertentie van de Veteranen.

De AMVETS plaatste in hun advertentie de tekst ‘Please Stand’. Een overduidelijke vingerwijzing naar de keten van knielende spelers tijdens het volkslied het afgelopen seizoen. De NFL deze discussie niet opnieuw laten oplaaien. En stelde voor de tekst aan te passen in ‘Please Honor our Veterans’ of ‘Please Stand for our Veterans’. De AMVETS gingen niet akkoord, waarna de NFL de reclame-uiting annuleerde.

Slimmer was ‘Veterans for Foreign Wars’ die de tekst ‘We Stand for Veterans’ gebruikte. Hun advertentie kwam wél door de ballotagecommissie.

Roger Goodell heeft inmiddels een officiële klacht gehad van de AMVETS. In een reactie is al aangegeven dat het programmaboekje van de Super Bowl nooit ruimte heeft gegeven aan politieke statements. Daarnaast ligt het boekje waarschijnlijk al bij de drukker, dus de AMVETS moeten het met deze media-aandacht doen. Misschien zo slecht nog niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *