Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spannende off-season voor Jimmy Garoppolo

Het off-season van 2018 zal te boek staan als een spannende free agency periode voor quarterbacks. Aan de San Francisco 49ers de keuze of zij hun quarterback ook toe laten treden tot de markt. Jimmy Garoppolo liet in beperkte speeltijd aan de ‘Frisco baai zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. Nu mogen de beleidsbepalers laten zien dat ze daar ook geld voor over hebben.

Toen Garoppolo tijdens het afgelopen speelseizoen naar de 49ers kwam, deden zij dat onder dezelfde contractuele voorwaarden als New England. Dat betekent dat het contract van Jimmy G. inmiddels is verlopen en dat er een nieuw contract geformaliseerd moet worden. Volgens general manager John Lynch moet dat geen probleem zijn. Volgens de hoge pief zijn beide partijen bereid om tot een nieuwe overeenkomst te komen.

Jimmy Garoppolo verloor in San Francisco geen enkele pot sinds hij 3 december een basisplaats verwierf voor de Niners. In totaal gooide hij 178 passes, waarvan een kleine 67% het doel trof. Met een passer-rating van 96.2 wisten ze bij de club; dit gaat ons geld kosten.

Ook in Minnesota staat men met free agency voor de deur voor een belangrijke keuze. Quarterback Case Keenum nam het team op zijn schouders, toen Sam Bradford niet in staat was te spelen vanwege (alweer) een blessure. Ook de oorspronkelijke basisspeler Teddy Bridgewater kan weer spelen. Alle drie de spelverdelers hebben echter een afgelopend contract, dus het is de vraag welke koers de Minnesota-organisatie wil varen in 2018. Keenum bracht de formatie naar het Conference Championship en dat feit moet Bridgewater nog maar zien te evenaren. Bridgewater zelf blaakt van het zelfvertrouwen en heeft in interviews al door laten schemeren dat hij ‘er vanuit gaat dat hij volgend seizoen basisspeler is’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *