Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oud-Admirals QB vindt nieuw emplooi in Arizona

Mike McCoy heeft kennelijk een nieuwe baas, als we de Amerikaanse media mogen geloven. De Admirals quarterback uit seizoen 1997 is geheadhunt door de Arizona Cardinals, waar hij de offense van nieuwbakken hoofdcoach Steve Wilks mag leiden.

McCoy begon zijn loopbaan als hot-name-on-the-market bij de Denver Broncos. Hier deed hij van 2000 tot 2008 ervaring op, totdat hij werd weggekaapt door San Diego Chargers. In San Diego stond hij drie seizoenen aan het roer, waarvan alleen zijn eerste ronde succesvol was. McCoy eindigde in Californie met een 28-38 record, waarna hij terugkeerde naar zijn oude team. In Denver kwam hij nooit goed uit de verf. Al na elf maanden mocht hij weer vertrekken. Het werd McCoy ten laste gelegd dat de aanval van de Broncos (met een trio aan pannenkoeken als quarterback en een poreuze offensive line) nooit wist te overtuigen.

In Arizona moeten de puzzelstukjes nog op z’n plek vallen. Een groot vraagteken op het roster van de Cardinals is de terugkeer van wide receiver Larry Fitzgerald. Mocht Fitz er de brui aan geven, dan zal Arizona moeten schakelen op de free agent market, waar op dit moment Jarvis Landry en Sammy Watkins de meest felbegeerde prospects lijken. Landry liet gisteren tijdens de Pro Bowl-activiteiten nog doorschemeren dat er bij zijn huidige team Miami Dolphins nog weinig schot zit in de contractbesprekingen. Voor de Cardinals uberhaupt interessant, omdat zowel Jaron als John Brown free agents worden.

De quarterbacks op het roster (Drew Stanton en Blaine Gabbert) zijn geen hoogvliegers, maar hebben wel leiderschapskwaliteiten en draagvlak in de lockerroom. De Cardinals moeten hierin een keuze maken, omdat alle quarterbacks op het roster in maart free agent worden. Het is dan ook niet ondenkbaar dat McCoy in overleg met Wilks een van de huidige quarterbacks behoudt, maar daarnaast buitenshuis kijkt wat er beschikbaar is. Met mogelijk Case Keenum of Sam Bradford in het vrijehandelsverkeer geeft dit McCoy zijn eigen quarterback te kiezen en een camp battle te starten.

Nu de offensive coordinator binnen is, mag Wilks zich overigens richten op een defensive coordinator. James Bettcher ging gisteren in op een aanbod van Pat Shurmur om de verdediging van de New York Giants te coordineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *