Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

“All Day” niet meer welkom bij Arizona Cardinals

Een van de beste running backs aller tijden, zo werd hij bestempeld. Maar het lijkt erop dat de loopbaan van running back Adrian Peterson als een nachtkaars uit gaat. Met de terugkeer van running back David Johnson lijken de Arizona Cardinals afscheid te nemen van ‘All Day’.

De carriere van Adrian Peterson bij Arizona kwam vlot uit de startblokken. Bij zijn eerste wedstrijd in het rood-wit liep hij voor 134 yards en leek hij alle criticasters het ongelijk te bewijzen. 32 jaar, dat is in NFL-termen op de running back positie een dinosaur. Ook na die mooie openingswedstrijd had Peterson wat succesjes, maar niet genoeg om de clubleiding te overtuigen. Nieuwe hoofdcoach Steve Wilks gaat een andere route op.

Peterson kwam in oktober over van de New Orleans Saints, waar hij ook niet goed uit de verf kwam. De Saints hadden moeite om de running back een plek te geven in de rotatie met Mark Ingram en de verbazingwekkende rookie Alvin Kamara. Wellicht spreekt het boekdelen: zonder Petersen sprintte de ploeg van quarterback naar een 9-3 record. Met Peterson in de gelederen kwam de winst-verlies-balans niet verder dan 2-2.

Het laatste jaar dat Peterson nog enigszins tot prestaties kwam is hiermee 2015. Toen liep de back nog voor 1485 yards met een 4,5 average. Het was zijn antwoord op een schorsing van de NFL, die hem veroordeelde voor het mishandelen van zijn eigen kind.

In de drie seizoenen die hierop volgde kwam de speler, ooit nog betiteld als ‘Purple Jesus’, maar mondjesmaat in actie. Peterson had nog 10 basisplekken en kwam daarin tot 601 yards. Het gemiddelde laat raden dat de loopbaan bergafwaarts gaat. De yards kwamen met een 3,1 yards per carry tot stand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *