Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Roger Goodell vraagt zich af wat een catch is

Commissioner Roger Goodell besprak gisteravond tijdens zijn jaarlijkse State of the Union een aantal hot topics. Zo gaf de rijkste sportbaas ter wereld antwoord op de controverse rond Colin Kaepernick, wist hij dat het voor de NFL beter is als de Panthers in Carolina blijven, maar kon hij tegelijkertijd geen steekhoudende argumenten geven over waarom een catch een catch is.

Volgens Goodell moet de regel helemaal tot aan de grond worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd. “Er zijn de laatste seizoenen zoveel toevoegingen en veranderingen in de regel doorgevoerd, dat de regel niet meer te doorgronden is,” zo wist de Commissioner. “We moeten terug naar het fundament en de regel versimpelen, zodat deze ook te begrijpen is.”

Goodell gaf aan dat hij niet zomaar bezorgd is, maar erg bezorgd. De leider van de NFL zat een aantal weken terug met vijf Hall of Famers in een hok om 150 plays te analyseren. “Er was veel ophef in dat kamertje en er waren heel wat meningsverschillen over wat nu een catch is. Ik zeg niet dat de toekomstige regel niet onderhevig is aan controverse, maar ik denk wel dat een nieuwe regel ons naar een meer betere plek voert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *