Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

T.O. en Moss samen de NFL Hall of Fame in

Het is Terrell Owens bij zijn derde poging gelukt een ticket af te dingen naar de NFL Pro Football Hall of Fame. De receiver van onder andere San Francisco 49ers, Philadelphia Eagles en Dallas Cowboys ziet zich bij de introductie in Canton vergezeld van een andere legende op de positie: Randy Moss. Hij had slechts één kans nodig.

De uitverkiezing van Owens en Moss betekent dat een andere receiver nog aan de zijlijn moet toekijken: Isaac Bruce. Daarmee is het trio dat in 2000 ‘The Greatest Show on Turf’ vormde nog niet compleet. Quarterback Kurt Warner en running back Marshall Faulk staan in Canton op de derde musketier te wachten.

Op de keuze was niet veel af te dingen, alhoewel het uitblijven van een uitverkiezing voor Owens de vorige twee seizoenen werd toegeschreven aan zijn gedrag buiten het veld. Owens botste regelmatig met teamgenoten en coaches, maar was op het veld niet te stoppen. Met 1078 catches en 15934 yards staat de yellow jacket heb goed. ‘The Catch II’, waarmee hij San Francisco een overwinning over Green Bay bezorgde, en zijn werk in Super Bowl XXXIX (herstellende van een gebroken been en bandschade in de enkel) zijn mooie hoofdstukken in de geschiedenisboeken.

De uitverkiezing van Randy Moss was een no-brainer. Met 982 catches en een 15292 yards ogenschijnlijk minder dan T.O., totdat je er de 156 touchdown catches bij telt, waaronder de record-setting 23 touchdown receptions in 27 bij New England Patriots. ‘The Freak’ was een speler, waarvoor je speciaal de tv aanzette, een vertical threat waar geen enkele cornerback een weerwoord tegen had als de bal diep werd gegooid.

Toepasselijk genoeg werd een van de beste luchtaanvallen aller tijden gesteund door een selectie van de beste verdedigers uit een tijdsperiode. Linebackers Brian Urlacher en Ray Lewis en safety Brian Dawkins mogen in augustus in Canton hun eigen boegbeeld onthullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *