Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Josh McDaniels doet een Belichick

New England Patriots offensive coordinator Josh McDaniels blijft toch bij het team. Enkele uren nadat zijn nieuwe werkgever Indianapolis Colts een persconferentie belegde om hem aan te kondigen als nieuwe hoofdcoach, werd de persconferentie ingetrokken. McDaniels heeft zich bedacht.

Er ligt geen echte reden ten grondslag aan de 360-graden move. Zover bekend gaat huidige hoofdcoach Belichick niet met pensioen en zijn er ook geen afspraken gemaakt over een eventuele opvolging als het ooit wel zover komt.

Wel gonst het in NFL-kringen van de geruchten dat McDaniels niet helemaal tevreden was met de staat van de schouder van Colts quarterback Andrew Luck. Volgens andere geruchten zou hij weinig vertrouwen hebben in een goede samenwerking met Colts eigenaar Jim Irsay.

Toen de Patriots-organisatie er achter kwam dat de offensive coördinator zijn bedenkingen had, gingen ze volle kracht in “versier”-modus.

Voor wie dit allemaal als een feest der herkenning klinkt: dat klopt. Bill Belichick was ook kortstondig hoofdcoach van de Nee York Jets, totdat hij ze een briefje toeschoof waarop de legendarische woorden “I resign” waren geschreven. Het kan dus heel goed zijn dat McDaniels zijn hoofdcoach om advies heeft gevraagd en daarmee een web rond zichzelf heeft gesponnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *