Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Salary cap issues Philly van invloed op Nick Foles?

De Philadelphia Eagles stelden afgelopen seizoen alles in werking om de felbegeerde Vince Lombardi Trophy na te jagen. Wonderwel lukte het de ploeg uit de City of Brotherly Love. Om de titel te prolongeren moet echter uit een ander vaatje worden getapt.

Philadelphia is een van de drie teams die voor seizoen 2018 al meer heeft uitgegeven dan dat de league toestaat. De salary cap voor NFL-teams is in 2018 circa 178 miljoen dollar. Met de huidige contracten die zijn aangegaan (waarbij overigens 23 van de 24 starters zijn vastgelegd) heeft Philly echter al vijf miljoen dollar teveel uitgegeven. Aangezien het seizoen nog niet eens begonnen is en er voor dat geld ook free agents en rookies moeten worden betaald, zal Philadelphia de komende weken grondig het roster moeten bestuderen om onnodige kosten te lozen.

Uiteraard blijft hierbij de positie van quarterback niet onderbelicht. Backup Nick Foles bracht de Eagles een Super Bowl met een MVP-performance, maar hoofdcoach Doug Pederson heeft al aangegeven dat Carson Wentz volgend seizoen gewoon een basisplek heeft afgedwongen. Foles kost de Eagles in 2018 7,6 miljoen dollar tegen de cap. Het team moet afwegen of dat de investering waard is. Aangezien de ploeg uit Philly aan het einde van afgelopen seizoen met eigen ogen heeft kunnen zien wat een backup voor je ploeg kan doen, mag het antwoord zich laten raden.

Philadelphia is wel in de luxe-positie om af te wachten en te kijken of er gegadigden zijn op de markt. Zelf zal Foles zijn ogen niet in de broekzak hebben en enkele teams interessant vinden voor een vervolgloopbaan. Hij zal na zijn MVP-performance ook graag in willen cashen voor zijn optreden om uiteindelijk te doen wat hij het liefste doet. De vraag is of die teams het waard vinden een Super Bowl MVP toe te voegen aan het roster en tegen welke prijs.

De Eagles kunnen een pick in de tweede of derde ronde van de Draft wel gebruiken. Momenteel hebben ze in de eerste drie ronden van de Draft alleen een keuze in de eerste ronde. De pick in de tweede ronde werd opgegeven voor de mogelijkheid om Carson Wentz te draften en de pick in de derde ronde is naar Buffalo Bills gegaan. Hiervoor hebben ze cornerback Ronald Darby teruggekregen. Door trades had Philly wel twee fourth-round draft picks gestapeld, maar voor een van die picks hebben ze running back Jay Ajayi losgewurmd van Miami.

 

Een zekerheidje dat Nick Foles derhalve in the City of Brotherly Love vertoeft? Wij hebben er ernstige twijfels bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *