Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tikkende tijdbom onder Patriots is 137,5 miljoen dollar waard

De tikkende tijdbom onder de New England Patriots heeft zijn pay-day gehad. Jimmy Garoppolo, die op onverklaarbare wijze door de Patriots afgelopen seizoen naar de San Francisco 49ers werd gestuurd, heeft daar een vijfjarig contract getekend. Garoppolo verdient in totaal 137,5 miljoen dollar en dat is een recordbedrag. Het gemiddelde van 27,5 miljoen dollar per jaar is beter dan het 25 miljoen dollar per jaar contract dat Matthew Stafford vorig seizoen in Detroit tekende.

General manager John Lynch van de Niners liet de quarterback niet meer uit zijn vingers glippen. Afgelopen seizoen was hij de onderscheidende factor tussen de matige 49ers en het team dat zijn vijf laatste wedstrijden wist te winnen. Garoppolo verloor nog nooit een NFL-wedstrijd.

De Niners kregen afgelopen oktober de quarterback in de schoot geworpen in ruil voor een tweede ronde pick in de volgende NFL Draft. Het was de ploeg uit San Francisco er alles aan gelegen om de spelverdeler te behouden. De ploeg had de meeste capruimte ter beschikking van alle teams en maakte daar ook grif gebruik van.

De deal zal zeker wat nekken doen draaien in de NFL. Bedenk maar dat Kirk Cousins die seizoen op de free agent markt komt en dat er ook gestreden gaat worden om de gunsten van Nick Foles, Sam Bradford, Case Keenum. Daarna is er de situatie rondom Drew Brees, die aan een herstructurering van zijn contract denkt, maar toch ook nog steeds als een franchise quarterback betaald wil worden.

Het wordt een explosieve free agent markt. Nadat teams tussen 20 februari en 6 maart kun franchise tag mogen droppen, begint op 14 maart free agency.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *