Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

“Goodell the Clown”-shirt geen obstakel voor Detroit Lions

Toen de New England Patriots na de overwinning in Super Bowl LI landden op Logan Airport droeg defensive coordinator Matt Patricia een shirt met daarop Roger Goodell afgebeeld als clown. Het shirt was een reactie op ‘Deflategate’ en schoot de Commissioner in het verkeerde keelgat. Omdat Patricia echter een coordinator was, en geen hoofdcoach, kreeg het geheel geen staartje.

Inmiddels heeft Patricia het tot hoofdcoach geschopt.

De vraag bij de introductie-persconferentie als hoofdcoach van de Detroit Lions was dan ook te verwachten: “Hebben jullie het er bij de sollicitatie wel over gehad?”. Zowel team president Rod Wood als general manager Bob Quinn gaven aan dat het geen probleem vormde. “We hebben het er kort over gehad en ik heb een bevredigend antwoord gehad,” aldus Wood. “Ik ga niet zeggen wat er in dat gesprek over tafel ging, maar volgens mij heeft Patricia sindsdien nog met de Commissioner gesproken. Het gaat geen effect hebben over hoe de Commissioner naar de Detroit Lions kijkt.”

Het Roger Goodell-shirt was in de ogen van veel media-outlets een reden waarom Patricia nog geen sprong naar hoofdcoach zou maken. Het pesterijtje (gekoppeld aan zijn woeste baard, zijn jeugdige manier van cap dragen en het potloodje achter de oren) schiep een beeld van onvolwassenheid. Wellicht niet voor niets dat Patricia daarom keurig gekapt naar de persconferentie kwam, met zijn woeste baard keurige getrimd.

“Ik geloof dat ik een leider ben,” meldde Patricia. “Ik los problemen op. Ik wil de ruigheid van deze stad vertegenwoordigen. Maar georganiseerd en gedetailleerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *