Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions agendapunt bij AFBN ALV

De Dutch Lions waren twee jaar geleden met een opmerkelijke populariteitstoer bezig. Het nationale American football-team speelde in 2015 en 2016 twee interlands in het RKC Mandemakers stadion in Waalwijk tegen Belgie en Ierland. Vervolgens werd het team op het EK in Engeland derde door een zege op de Russen. Sindsdien is het echter stil rondom het Nederlands American football-team, totdat de AFBN vorige week op de officiele Facebook-pagina opeens een Combine aankondigde. Op 11 maart aanstaande.

Volgens een woordvoerder van de bond klopt de aankondiging en vormen de Dutch Lions een agendapunt van de Algemene Ledenvergadering van de AFBN, die vandaag wordt gehouden. Het agendapunt wordt echter onder de pet gehouden. Volgens een woordvoerder van de bond “is de informatie omtrent senior Lions onder embargo tot de ALV”.

De bond heeft het agendapunt echter iets te geheim gehouden. Niemand van de staf, die in 2015 en 2016 de sport op de kaart zette, is op de hoogte van de revival van het trotse nationale team, dat ooit 4.000 toeschouwers naar Waalwijk wist te trekken. Erg logisch is dat niet: alleen de hoofdcoach heeft sindsdien besloten er mee te kappen. De rest van de coaches heeft geen officiele meldingen van het bestuur meer ontvangen en gaat er dus vanuit dat ze nog ‘aan boord’ zijn.

Bovenstaande wordt alleen maar intrigerender als men beseft dat het hoofd technische zaken van de bond onlangs nog een orienterend gesprek heeft gevoerd met een van de coaches om te kijken hoe ze in de toekomst verder kunnen gaan. Ook deze coach in kwestie is echter niet op de hoogte van updates.

Wellicht dat het handig was geweest deze troepen te informeren over de AFBN Dutch Lions Combine en try-outs van 11 maart aanstaande.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *