Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Relaunch XFL met Tim Tebow en Johnny Manziel?

Begin februari bracht XFL-oprichting Vince McMahon naar buiten dat hij de Extreme Football League een tweede kans geeft. Circa 20 jaar nadat de liga zijn eerste en enige seizoen kende, gaat football terug gegeven worden aan de fans. Vince McMahon wil namelijk vanaf 2020 ballen in acht speelsteden.

Lukt het oud-Admirals hoofdcoach Al Luginbill op zijn kampioenschap te verdedigen? McMahon heeft nog geen uitspraken gedaan over timing en speelsteden, maar dat maakt het voor de fans niet minder leuk om te speculeren over mogelijke sterren. Een poll op internet leert dat een overgroot deel van footballminnend Amerika speculeert op een toekomst met Johnny Manziel en Tim Tebow. Het zou de league in ieder geval meteen aanzien en media-aandacht geven.

Het mag dan ook geen toeval heten dat Johnny Manziel voor het eerst in lange tijd weer iets van zich heeft laten horen. Voor ‘Good Morning, America’ liet de voormalig Heishman Trophy weten dat hij momenteel ‘in a better place is’. Manziel biecht in het programma op dat hij alcoholverslaafd was en dat er bovendien circa een jaar geleden een bipolaire aandoening bij hem is geconstateerd.

Hoe de opheldering Manziel aan een nieuwe baan moet helpen is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. “At the end of the day, I can’t help that my wires are a bit differently crossed than yours” lijkt ons niet de meest frisse zin om te bezigen in een sollicitatiegesprek.

Aan gebrek aan motivatie ontbreekt het Manziel overigens niet. Hij zou graag de football weer ter hand nemen, omdat het ovaal hem naar eigen zeggen gelukkig heeft gemaakt.

Deze open sollicitatie mag McMahon niet missen. Om te kijken of Johnny Manziel het nog in zich heeft, kan de commissioner binnenkort een kijkje over de landgrenzen nemen. Manziel is in gesprek over een contract met de Hamilton Tigercats in de CFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *