Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Goed gesternte voor Arizona Cardinals

Het lijkt erop dat de NFC West volgend jaar een zeer competitieve divisie wordt. Naast de gooi naar een kampioenschap door de L.A. Rams hebben ook de San Francisco 49ers met quarterback Jimmy Garoppolo Super Bowl-aspiraties. De Seattle Seahawks zijn na een teleurstellend jaar niet uit te vlakken en hebben alles op de schop gegooid. En de Arizona Cardinals… die hebben Larry Fitzgerald.

Hoofdcoach Steve Wilks zal gisteravond wat schietgebedjes hebben gedaan, nadat hij van de telefoon af kwam met de legendarische receiver. De wide out had de coach namelijk te kennen gegeven dat hij er –voor een salaris van elf miljoen dollar- graag nog een seizoen aan vast plakt.

Eerder dit offseason had het team al aangegeven dat het actief en agressief op zoek gaat naar een quarterback met een goed rendement. Dat statement lijkt te duiden dat de ploeg uit Arizona werk gaat maken van een van de meest felbegeerde quarterbacks van free agency: Kirk Cousins. Ook een van de drie overbodige Minnesota-quarterbacks lijkt een optie: Bridgewater, Keenum of Bradford.

Ook in de draft resteren nog een aantal opties, waaronder first-round prospect Baker Mayfield. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Arizona vol inzet op de  rookie, aangezien het een van de laatste seizoenen is waarop ze kunnen bogen op The Fitz. Dat willen ze waarschijnlijk verzilveren met een bewezen arm.

Fitzgerald ving afgelopen seizoen op 34-jarige leeftijd 109 ballen. Dit is een evenaring van zijn persoonlijke record van twee seizoenen geleden. De afgelopen drie seizoenen is de Cardinals-receiver goed voor 325 catches. Hij is daarmee een welkome versterking van het luchtarsenaal van de Cards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *