Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook AFBN Eerste Divisie morgen van start

Niet alleen de AFBN Eredivisie staat morgen in de startblokken, ook in de Eerste Divisie wordt er volop gebald. Verliezend finalist van vorig seizoen, Den Haag Raiders, begint haar reeks tegen Flevo Phantoms. De enige wedstrijd van Poule A begint in de Residentiestad om 14:00 uur.

In totaal worden er tijdens de eerste competitieronde in de Eerste Divisie drie wedstrijden afgewerkt. Dit hadden er vier kunnen zijn, ware het niet dat de Enschede Broncos zich teruggetrokken hebben uit competitieverband. Hierdoor laat de zelfverkozen degradatie van Groningen nog een weekje op een vervolg wachten.

De andere twee wedstrijden vinden plaats in Poule B. In Amersfoort komt het combinatieteam van Amersfoort Untouchables en Purmerend Barbarians voor het eerst in actie. De fusie, die op veel kritiek kon rekenen, mag zich laten gelden tegen de Amsterdam Panthers. Voor de Panthers is het de eerste competitieve wedstrijd sinds de ploeg anderhalf seizoen geleden op de klippen liep.

Een affiche dat in de voetballerij altijd tot de verbeelding spreekt, sluit de zondag af. De Utrecht Dominators treden aan tegen de tweede ploeg van Amsterdam Crusaders.

Volgende week komt de rest van de partijen voor het eerst in actie: Nijmegen Pirates, Tilburg Wolves, Maastricht Wildcats, Alphen Eagles en Groningen Giants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *