Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden overweegt ingrijpende wijzigingen

Na de wedstrijd afgelopen zondag wist Lightning Leiden safety/offensive coordinator/quarterback Dany Ortega de vinger op de zere plek te leggen. Ook drie dagen na het smadelijke 38-8 verlies tegen Arnhem Falcons staat hij achter zijn woorden.

“Onze offense heeft niks gebracht, op de eerste drive na,” zo opent Ortega na de wedstrijd zijn evaluatie. “We wisten onszelf steeds in de problemen te werken door down and distance. Glenn van Gorcum wist ons samen met de offensive line een paar keer te redden, maar uiteindelijk konden we ook niet te one-dimensional zijn en moesten we van ons gameplan af stappen. Meer spread offense en meer passing dan we voor lief hebben.”

Door meer in passing formaties gedwongen te worden, kwam ook de tekortkoming van Leiden naar boven. “We hadden Justin Oag aan het einde van het tweede kwart even van het veld gehaald om bij te tanken en hebben hem de tweede helft weer de kans gegeven. We moeten als coaches terug naar de drawing board. Justin heeft nog niet het vertrouwen achter de offensive line, terwijl hij toch alle tijd had. De afgelopen twee weken hebben we daar hard aan gewerkt. Hij heeft nog happy feet en dat kun je gewoon niet hebben. De offensive line met de rookies deden het perfect. De penetratie van de Arnhem Falcons linebackers was weliswaar goed, maar dat werd door Van Gorcum in het backfield goed opgepikt. Justin moet in de pocket blijven en door zijn reads gaan. Zeker toen Arnhem in het laatste kwart prevent defense ging spelen lagen er toch mogelijkheden om iets op te bouwen.”

De volgende tegenstander van Lightning Leiden heet Hilversum Hurricanes. De coaching staff van Leiden overweegt veranderingen door te voeren: “Hilversum is wellicht nog een zwaardere kluif dan Arnhem. We hebben er in Gelderland niet uitgehaald wat er in zat. Voor onze volgende game is het zaak dat onze defense start zoals in het derde en vierde kwart,  aanvallend moeten we goed bestuderen wat er fout is gegaan. Wellicht moet ik nog even naar de quarterback positie, om te bouwen op de chemistry en de reads. Justin kunnen we dan op de wide receiver positie gebruiken, want de coaches zien zeker zijn athletic skill set, die voor het team goed te gebruiken is. Zo kan hij wat rustiger in het playbook groeien.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *