Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL-Nederlanders starten ‘The Bridge’

NFL-Nederlanders Ricky Tjong-a-tjoe en Geraldo Boldewijn vangen morgen in Amsterdam aan met de eerste clinic van ‘The Bridge’, een platform voor ontwikkeling en educatie voor jonge Nederlandse footballtalenten die graag aan de overkant van de plas willen spelen. De start behelst morgen een leuke en competitieve clinic voor kids onder de 19 jaar.

Volgens Ricky is het initiatief opgezet vanuit de vraag van Amerikaanse scouts of er in Nederland nog meer talent rondloopt. Volgens de verdediger, die het ooit schopte tot een trainingskamp met de San Diego Chargers, is het antwoord altijd ‘ja’, maar ontbreken de tools om de scouts hiervan te overtuigen. “Er wordt nauwelijks gefilmd in Nederland, dus het is moeilijk om bewijs te overleggen. Wij hebben dus besloten om zelf dat bewijs te maken. Kids krijgen het materiaal mee, zodat ze iets tastbaars hebben als ze de volgende stap in de collega ranks willen maken.”

Verder biedt het programma houvast om de kids niet alleen atletisch te ontwikkelen, maar ook om ze aan de businesskant te ontwikkelen. Ricky spreekt uit ervaring als hij zegt dat er de laatste jaren veel Nederlandse jongens in de fout zijn gegaan, omdat ze niet op de hoogte waren van de strenge NCAA-regels.  Hij werd zes wedstrijden geschorst, omdat hij in natura giften had ontvangen van zijn gastgezin (in de vorm van bijvoorbeeld transport en maaltijden). Ook receiver Geraldo Boldewijn en safety Cedric Febis werden gestraft.

“Meer educatie over de regels, had deze problemen makkelijk kunnen voorkomen,” aldus Ricky. “Daarom willen we dat bij ‘The Bridge’ ook meenemen.”

“The Bridge” start morgen om 11:30 uur op het veld van de Amsterdam Crusaders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *