Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tumultueuze dag in AFBN Eerste Divisie

De wedstrijd tussen het combiteam van Amersfoort-Purmerend en  Groningen Giants gaat niet door. De wedstrijd werd door veldafkeur in Amersfoort verschoven naar het Hoge Noorden. Alles werd in werking gezet aan de kant van Groningen om dit te faciliteren, totdat het combiteam hedenochtend zelf aan de bel trok: het team heeft te weinig spelers op de been gekregen om de tocht naar de noordelijke provincie te maken.

Vanochtend werd er door beide teams behoorlijk wat afgebeld om de sancties te bepalen voor de late annulering. De opties? Amersfoort/Purmerend een forfait aan de broek of de wedstrijd op een andere datum inhalen. Uiteindelijk is besloten de wedstrijd te verplaatsen naar 11 maart, omdat dat in het beste belang voor American football in Nederland is.

Groningen krijgt hierbij de garantie dat op 29 april de thuiswedstrijd tegen Amersfoort wordt gespeeld. Groningen zou de thuiswedstrijd bij het doorgaan van de wedstrijd morgen zijn kwijtgeraakt aan Amersfoort/Purmerend.

De situatie tussen Amersfoort/Purmerend en Groningen was niet de enige anticlimax van deze ochtend. Ook in Tilburg ligt het speelveld er niet goed genoeg bij. Deze ochtend werd het onderonsje tussen Tilburg Wolves en Flevo Phantoms derhalve afgelast.

Door de eerdere afgelasting van de wedstrijd Den Haag Raiders – Nijmegen Pirates blijft er slechts één wedstrijd over in de AFBN Eerste Divisie. Maastricht Wildcats treedt op eigen veld aan tegen Alphen Eagles.

De weersverwachting voor volgende week is aanhoudende kou. De Siberische winter wordt nog Siberischer. Volgens de wedstrijdcommissie vormt dat wel een probleem, omdat “het aantal inhaalweekenden op de kalender beperkt zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *