Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles veegt kunstgras aan met Maastricht

De Alphen Eagles hebben de eerste wedstrijd van het seizoen met 47-6 gewonnen. In het zonovergoten Maastricht won de formatie van de plaatselijke amateurclub, dankzij onder andere vier receiving touchdowns van Berend van de Zaag.

Alphen rouleert dit seizoen de hoofdcoach-duties. Stefan van der Neut nam de honneurs waar in Limburg. Al na het eerste kwart stond er een voorsprong van 20-0 op het scorebord: “Ondanks het kleine aantal spelers hebben we toch een goede wedstrijd neer kunnen zetten, waarbij het scoreverloop aardig opliep.”

De offense stond onder leiding van Pepijn Mendonca, die zijn terugkeer vierde als offensive coordinator van de Alphense formatie. Van de Zaag maakte het de eerste wedstrijd een makkie voor quarterback Jasper Mulder, die aan het hoofd stond van de rood-witten. Mulder stak na de wedstrijd de loftrompet af richting verschillende hoofdrolspelers: “Naar mijn mening is de toevoeging van Pepijn gigantisch, vooral voor mij op de quarterback-positie. Daarnaast denk ik dat Stefan zorgde voor een topbescherming op de offensive line, waardoor ik de kans had om het lezen van de defense met Pepijn echt op te pakken. En de manier waarop Berend die ballen uit de lucht plukt, geeft de passing game natuurlijk sowieso een hoop vertrouwen. Uiteindelijk lekker gespeeld en een sportieve wedstrijd. De topverzorging van ons materiaal door Sander Melsen, maakte dat de grip op de bal ondanks de kou super was.”

Maastricht deed in garbage time nog wat terug en dat maakte de grote nederlaag nog wat verteerbaar, alhoewel Van der Neut de tegentreffer liever niet had geïncasseerd: “De defense heeft onder leiding van Danny van Brussel als defensive coördinator en Bram van Adrichem op linebacker erg sterk gespeeld. Het is jammer dat we toch nog een touchdown moeten opgeven in het vierde kwart.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *