Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Blake Bortles wordt geen free agent

De Jacksonville Jaguars hebben de markt van quarterbacks in kaart gebracht en besloten dat Blake Bortles de spelverdeler is die het team verder kan helpen. Ze beloonden Bortles, die het team tot aan de AFC Conference Championship bracht in samenspel met een goede defense, met een driejarig contract ter waarde van 56 miljoen dollar.

Volgens general manager Tom Coughlin heeft Bortles vorig seizoen bewezen dat hij het team kan leiden. Bovendien, en dat lijkt het belangrijkste, liet de teamleider progressie zien op een leeftijd van 25 jaar. Het contract van Bortles maakt het nagenoeg zeker dat hij volgend seizoen als basisspeler is ingetekend. Het ontslaat de Jaguars echter niet van de plicht om de rookie class goed in de gaten te houden voor een adequate backup.

De polsoperatie die Bortles vier weken geleden onderging, lijkt geen belemmering te zijn om het champagneglas omhoog te houden. De quarterback gaf zelf te kennen dat hij alweer aan het gooien is en dat alles voortvarend met hem gaat.

The Florida Sun lijkt met de contractverlenging uitgesloten als bestemming voor andere free agent quarterbacks, zoals Teddy Bridgewater of Case Keenum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *