Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Inhaalprogramma AFBN 11 maart nu al achterhaald

Ondanks eerdere berichtgeving vanuit de AFBN is het toch niet mogelijk om op 11 maart een inhaalprogramma af te werken voor Amersfoort Untouchables/Purmerend Barbarians en Den Haag Raiders. De eerder genoemde datum kwam zondag als alternatief uit de bus, toen Groningen vanwege de ijskoude omstandigheden het veld aanbood, maar Amersfoort/Purmerend niet genoeg man op de been kon brengen om naar Groningen af te reizen. De geplande combine van het nationale team Dutch Lions is de reden dat het inhaalprogramma op deze dag niet mogelijk is.

De wedstrijdcommissie heeft slechts één datum in de agenda om het inhaalprogramma te kick-starten. Dat is op 1 april, in combinatie met een thuiswedstrijd van Alphen Eagles. Er is echter één probleem: de Eagles spelen in de middag een thuiswedstrijd en dat betekent dat Amersfoort/Purmerend-Groningen in de ochtend zou plaatsvinden. Groningen ziet in dat geval de motoren van de spelersbus al om 6 uur in de ochtend ronken.

Schuilt er een 1 april grap in?

Voor Groningen is het tijdstip in ieder geval geen optie. Daarom wordt het vriendelijke verzoek aan de Alphen Eagles gericht of zij de thuiswedstrijd tegen Flevo Phantoms in de ochtend willen afwerken, zodat Groningen pas in de middag aan de bak hoeft. Mocht dit geen optie zijn in de ogen van Alphen, dan krijgt Amersfoort/Purmerend waarschijnlijk alsnog een forfait aan de broek.

Volgt u het nog? In Groningen zijn ze de weg in ieder geval kwijt en hebben ze met verbazing kennis genomen van het nieuws: “Zowel Groningen als Amersfoort/Purmerend hebben geen spelers die meedingen naar een plek bij de Dutch Lions. Wij kunnen op die dag dus gewoon in actie komen.”

De wedstrijdcommissie zit met de handen in het haar. “De Dutch Lions en Dutch Junior Lions hebben voor 100% controle over  die weekenden. Wij hebben voor de inhaalwedstrijd voor Den Haag Raiders nog geen alternatief gevonden,” zo luidt een verklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *