Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons is te sterk voor combiteam

De Arnhem Falcons zijn goed op dreef. Nadat in de openingsronde van de competitie Lightning Leiden al met grote cijfers aan de kant werd geschoven, was het afgelopen zondag de beurt aan combiteam 010 Trojans / Spijkenisse Scouts. De enige wedstrijd van de Eredivisie dit speelweekeinde eindigde in 35-6.

De opening van de wedstrijd liet nagenoeg eenzelfde beeld zien als de wedstrijd tegen Leiden. Arnhem had aanvankelijk moeite om de sterke running game van het combiteam in toom te houden. Voornamelijk running back Kevin Wesseling liet de Arnhemmers regelmatig de hielen zien en was op de eerste drive goed voor 60 rushing yards en een touchdown. Hij was de voornaamste reden dat het combiteam brutaal de leiding nam op het kunstgras van Arnhem.

De Falcons-verdediging zou de plaaggeest echter snel aan de ketting leggen. De rest van de wedstrijd zou hij nog 20 yards bij elkaar sprokkelen, alhoewel gezegd moet worden dat de meest spectaculaire play (een 60 yard touchdown run) werd teruggefloten op inadvertent whistle (!). Door de running game weg te nemen, maakte Arnhem het zich ook aangenaam in de passing game. 010/Spijkenisse was niet bij machte om de quarterbacks in een ritme te laten komen. starter Tyler Eisenreich gooide twee interceptions en moest met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger Thodd Scholte vaarde niet veel beter, hij gooide daar in het vierde kwart nog een interception bovenop.

Volgens hoofdcoach Rene van der Pijl van het combiteam was de quarterback-wissel opgenomen in het gameplan. Door een hit, gecombineerd met een hamstringblessure in het preseason, koos Eisenrech echter eieren voor zijn geld. “Tyler wil graag de rest van de competitie ook nog spelen,” zo zegt Van der Pijl. “Maar al met al waren wij niet ontevreden met het spel van Thodd, zeker als je nagaat dat dit überhaupt zijn eerste full contact game was.”

De Falcons-aanval was deze zondag zoals we van de Falcons-aanval gewend zijn. Een tweekoppige running attack, gecombineerd met crispy passing, zorgde ook deze zondag voor de nodige highlights. Running back Nicholas Brown ging er 15 keer met het leer vandoor en vergaarde daarmee 79 yards. Ook liep hij deze wedstrijd weer een touchdown. Lennard Harris voegde daar 61 yards aan toe op 12 carries en een mooie 8-yard touchdown run op 4th-and-one.

Quarterback A.J. Hobbelink was op 13 van zijn 27 passes accuraat voor 205 yards en drie touchdowns. In elke categorie hadden de cijfers van de quarterback nog beter kunnen zijn, ware het niet dat een aantal pijnlijke drops de receivers in de weg zaten. De 43-yard touchdown strike op receiver Max Elliot maakte voor de toeschouwers echter veel goed.

Met een 2-0 record mag Arnhem nu tijdens het inhaalweekend achterover leunen om te kijken wat de andere opponenten in hun eerste actie van het seizoen doen. Op 1 april treft de ploeg de hoog-aangeschreven Hilversum Hurricanes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *