Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dit weekend halve inhaalslag AFBN Eerste Divisie

De eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd wordt 17 maart afgewerkt, wanneer Lightning Leiden aantreedt tegen Hilversum Hurricanes. Dat betekent echter niet dat American football-minnend Nederland het zonder actie hoeft te doen. Dit weekend vindt er een inhaalslag plaats in de AFBN Eerste Divisie.

Op het programma staan de affiches Den Haag Raiders – Nijmegen Pirates en Amsterdam Crusaders – Amsterdam Panthers. That’s it, vraagt u zich af? Volgens ingewijden bronnen werd ook voor Amersfoort/Purmerend – Groningen Giants en Tilburg Wolves – Flevo Phantoms naar dit weekend gekeken.

John Jolie helpt ons aangaande de Tilburg Wolves graag uit de brand. “Ik heb dit weekend twee spelers bij de Dutch Junior Lions rondlopen,” zegt hij. “Daarnaast was dit oorspronkelijk een vrij weekend. Tilburg mist daarom zes basisspelers. In goed overleg zijn we daarom op zoek naar een andere datum. De ruimte is echter zeer beperkt.”

Het weekend van 28 en 29 april is in ieder geval geen optie. Dit weekend is voor de Tilburgers uitgeblokt voor de inhaalwedstrijd tegen Maastricht Wildcats.

Groningen komt ook niet op 11 maart in actie. “Eigenlijk vanwege dezelfde reden als Tilburg. Zonder quarterback op het roster wordt het lastig spelen,” aldus voorzitter Johan Oosterhuis. Aangezien zijn club eerste recht van spreken had, hebben Groningen en tegenstander Amersfoort / Purmerend in goed overleg besloten het speelschema om te draaien.

Als gevolg daarvan speelt Groningen Giants op 2 april een thuiswedstrijd tegen Amersfoort/Purmerend. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk op 29 april. Op deze dag vindt nu de uitwedstrijd van Groningen tegen dezelfde ploeg plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *