Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Anthony Slootmaekers betreurt uiteenvallen 010 Trojans

Voor één iemand kwam de nederlaag van 010 Trojans/Spijkenisse Scouts tegen Arnhem Falcons in ieder geval niet uit de lucht vallen. Anthony Slootmaekers, in voorgaande seizoenen nog quarterback van de groen-witten, betreurt dat het team na de verloren Tulip Bowl-finale uit elkaar is gevallen, nadat het team wederom op zoek moest naar een nieuwe coaching staff.

“We hadden een leuk team en hebben twee jaar lang meegedaan om het kampioenschap,” zo zegt hij. “Het is zonde dat er in twee achtereenvolgende jaren afscheid werd genomen van een kwalitatief goede coaching staff, die grote ambities had met de club. Het team is uit elkaar gevallen en er moest nota bene een samenwerking met Spijkenisse Scouts in het leven geroepen worden om het vlot drijvende te houden.”

Slootmaekers trok daaruit zijn conclusies en schreef zich uit bij de AFBN. Zonder de quarterback, zonder enkele belangrijke leden van offensive line en enkele key-players leek de aanval van 010 Trojans/Spijkenisse Scouts afgelopen zondag tegen Arnhem verdwaald. Het spel van de quarterbacks nodigt vooralsnog niet uit tot lovende recensies.

Zit voor Slootmaekers een terugkeer naar zijn oude liefde, Amsterdam Panthers, in het vat? “Nogmaals, ik had met alle liefde nog een seizoen met de 010 Trojans willen spelen, maar niet op deze manier. Ik ben tenslotte in het vorige seizoen ook vader geworden. De reistijd gecombineerd met het verlies van de staff en spelers heeft mij doen besluiten te stoppen bij de Trojans.”

Spelen voor de Amsterdammers? Hij zou daar welwillende tegenover staan, maar acht de kans klein dat het dit seizoen gebeurt. “Ik heb met enkele oud-leden van het team hierover gesproken. Gio Stuurland eiste zelfs gekscherend dat ik kwam trainen. De afgelopen weken is er echter geen contact geweest. Zit nu ook midden in een aanstaande verhuizing, waardoor football een trapje lager staat. De kans dat het dit seizoen wordt is klein.”

Omdat Slootmaekers zichzelf voorafgaand aan de transferdeadline uitschreef bij 010 is hij vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Wie weet wat er nog staat te gebeuren in zijn footballsterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *