Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cleveland Browns roert zich op markt

De afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest voor Cleveland fans. Slechts één winstpartij mocht de Dawg Pound bejubelen in de laatste 2 seizoenen. Maar de Browns verkeren in een uitstekende positie om het tij te keren, met ongeveer $76 miljoen aan capspace en zes draftpicks in de eerste drie rondes van de NFL Draft. Vannacht besloot Cleveland niet meer te dansen en money moves te maken. Er werd agressief gehandeld en er werden vier trades gemaakt binnen vier minuten. NFL-kenner Sam Alzahawi bracht voor Gridiron.nl de gebeurtenissen van gisteren in kaart.

Over de trades
“Jarvis Landry, hij van 400 catches in zijn eerste 4 seizoenen, werd voor een appel en ei toegevoegd. Damarious Randle kwam van de Packers in ruil voor DeShone Kizer. En de grootste move was het binnenharken van Tyrod Taylor, de QB van de Bills. Hij kwam voor de 65e keuze in de draft. Dat is een redelijk hoge prijs, maar Taylor heeft bewezen te kunnen spelen in de NFL. Weinig spelverdelers zijn zo in de kou gezet door hun team. Ik wil niet beweren dat Taylor de Messias is, maar hij geeft het team een prima quarterback die het team kan dragen tot zijn opvolger er klaar voor is.”

Over de first pick
“De opvolger moet in de draft gevonden worden. De Browns hebben de eerste en vierde keuze in de draft. En negeer de ruis dat Cleveland er goed aan doet om eerst een running back als Saquon Barkley te kiezen en te wachten welke quarterback er overblijven. Winnaars kiezen zelf het meisje op het bal en wachten niet wie er onverkozen achter blijft. Het zijn de voorzichtige keuzes uit het verleden aan het eind van de eerste en tweede ronde, zoals Brandon Weeden, Johnny Manziel en DeShone Kizer, die Cleveland heeft gebracht waar het nu is. Dit is een sterke draftclass. Sam Darnold van USC, Josh Rosen van UCLA en Baker Mayfield van Oklahoma zijn alle drie goede opties. Mijn mening is dat de Trojan Sam Darnold als eerste naar het podium van Roger Goodell geroepen wordt. En met skill spelers als de geweldige Josh Gordon, Corey Coleman, David Njoku, Jarvis Landry en Duke Johnson en een prima offensive lijn komt de nieuwe telg in een gespreid bedje terecht.”

Resumé
“Het is jammer dat Hue Jackson nog steeds aan het roer staat. Maar Cleveland kennende verloopt de houdbaarheidsdatum na het komende seizoen. En dat roepen wij stiekem, maar toch hard genoeg voor iedereen om het te horen: De zon schijnt weer in Cleveland. De spreekwoordelijke zon wel te verstaan. Voordat er gekken zijn die nu op Corendon een retourtje Cleveland boeken. Niet doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *