Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vanavond opvallende football-interland in Arnhem

Arnhem is vanavond het decor van een opvallende football-interland. Een team van Bristol Academy speelt een full-contact friendly tegen Cologne Crocodiles. Leuk voor de neutrale buitenstaander: Het team van de Engelsen herbergt zeven Nederlandse American football-juniors.

Eén van de Nederlandse spelers, Ibrahim Eideweih, legt uit: “Wij zitten in Engeland op school en zijn gerecruit door de Engelse hoofdcoach Benjamin Herod. De move naar Engeland heeft ons in staat gesteld meer in deze sport te trainen en meer wedstrijden te spelen. De faciliteiten in Bristol zijn indrukwekkend, ik zou willen dat meer mensen er vanaf weten.”

Het American football-programma in Bristol is onderdeel van The Bristol Academy of Sports. Met het erkende programma kunnen studenten lessen volgen en 16 uur per week aan hun sport besteden. Daarnaast organiseert de Academy nationale en internationale wedstrijden en heeft het goede banden in Amerika. Het programma heeft momenteel 20 scholarships uitstaan aan de overkant van de plas. Met Alex Jenkins heeft de Academy onlangs zijn eerste speler afgeleverd aan de National Football League.

Het duel zou al eerder worden afgewerkt, maar een sneeuwstorm in Engeland verhinderde de ploeg om naar Nederland af te reizen. De wedstrijd aan de Daam Fockemalaan start om 18:00 uur. Naast Ibrahim komen ook de Nederlanders Jairo Faverus, Mazen el Majdoubi, Jasper Djoema, Max Evenhuis, Enrico Swaams en Nick Sertzekorm naar Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *