Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Den Haag Raiders wint ook tweede wedstrijd

Den Haag Raiders heeft ook de tweede wedstrijd in de AFBN Eerste Divisie gewonnen. Na een spannend duel won de ploeg uit de Residentie met 21-14 van Nijmegen Pirates. Uitblinker was opnieuw wide receiver Nando Kersbergen, die de winnende touchdown-catch bij een 14-14 tie ving.


Quarterback Riezwaan Bholai vond opnieuw een favoriete receiver in Kersbergen, die met 5 catches, 110 yards en twee touchdowns voor de tweede keer op rij de gevierde man aan Haagse zijde was. Voor de openingstreffer koos Bholai echter iemand anders uit. Timotej Oravec ving een 30-yarder die de Raiders op het scorebord zette.

Nijmegen Pirates was echter niet naar Den Haag gekomen om tweede viool te spelen. Tight end Raymond de Ries zette de Gelderlanders nog voor rust op de ogenschijnlijke gelijkmaker. Omdat de extra point extra misging, koesterde Den Haag toch een 7-6 voorsprong in de kleedkamer.

Na rust nam Den Haag afstand met een 78-yard touchdown catch van Kersbergen. Nijmegen liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam in het vierde kwart met een outside touchdown run van running back Steve Austin en een two-point conversion langszij. Het laatste woord was echter opnieuw aan Kersbergen. Zijn 10-yard catch bezegelde de overwinning voor de thuisploeg.

Den Haag Raiders miste tien basisspelers. “Daarom zijn wij blij verrast met de overwinning. Een aantal jongens deed mee aan een combine in Duitsland en andere jongens konden hun werk niet meer verzetten. Met veel knippen en plakken hebben we toch de posities in kunnen vullen en gelukkig heeft dit goed uitgepakt. Volgende week tegen de Tilburg Wolves hopen wij er weer als team te staan,” aldus hoofdcoach Christiaan Dankers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *