Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Case Keenum kiest voor Colorado

De eerste high-profile quarterback is van team gewisseld. Case Keenum, zo leert een rondje rond de NFL nieuwsbronnen, vertrekt naar Denver Broncos.

Keenum kende vorig seizoen een sterke campagne, nadat hij de geblesseerde Sam Bradford verving. Onder leiding van de quarterback bereikte de ploeg zelfs de NFC Championship Game. Met 22 touchdowns en 7 onderscheppingen had hij statistisch gezien een ‘career year’.  Keenum wist evenwel nooit het volledige vertrouwen van hoofdcoach Mike Zimmer te winnen.

In Denver denken ze met de vangst eindelijk af te zijn van de quarterback droogte, waar het team sinds het pensioen van Peyton Manning mee in de maag zat.

Denver werd ook als een mogelijke bestemming genoemd voor Kirk Cousins, maar die ziet zich bij het aanbreken van de officiële non-tampering periode voorafgaand aan free agency opeens beperkt in de mogelijkheden. Volgens ingewijden heeft Cousins slechts de keuze uit de Minnesota Vikings en de New York Jets. Arizona, die ook in de race was voor zijn diensten, lijkt te zijn afgehaakt vanwege de beperkte financiële armslag bij de club.

Aangezien de Vikings ook al een ballonnetje hebben opgelaten bij de spelersmakelaar van Drew Brees lijken zij het minst overtuigd van de leiderschapskwaliteiten van Cousins. De Jets gaven eerder al aan ver te gaan om de quarterback binnen te hengelen.

De move van de Vikings geeft ook aan dat het zomaar zo kan zijn dat er geen enkele quarterback uit 2017 in september 2018 op het roster staat. Naast Keenum zijn ook Sam Bradford en Teddy Bridgewater free agent. Beide heren zullen niet staan te springen om in Minnesota te blijven als de kans op speeltijd minimaal is. Bridgewater heeft in een eerder stadium al de verwachting uitgesproken volgend seizoen basisspeler te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *