Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kirk Cousins krijgt payday in Minnesota

Quarterback Kirk Cousins is in ieder geval de komende 24 uur de rijkste American football-speler uit de NFL. De voormalig spelverdeler van de Washington Redskins vond in Minnesota Vikings zijn nieuwe team. Eerder vandaag tekende de meest recente quarterback van de Vikings, Case Keenum, een contract bij de Denver Broncos.

Cousins zet in Minneapolis een handtekening onder een contract dat hem 84 miljoen dollar rijker maakt. Hiervoor komt de meest begeerde free agent van dit offseason voor drie seizoenen uit in het paarse tricot. Ook de New York Jets waren in de race om Cousins te binden, maar zij pissen dus naast de pot.

Eerder vandaag lieten wij al doorschemeren dat Arizona vanwege geld zou afhaken in de “Cousins-sweepstakes”. Toch hebben ook de Cardinals een beetje gewonnen door de overgang van Cousins naar de Vikes. Gridiron legde eerder al uit dat de huidige quarterbacks van Minnesota, Sam Bradford en Teddy Bridgewater, er niet op zitten te wachten om tweede viool te spelen bij de club.

Arizona zag dat in en bood Sam Bradford een contract aan, dat hij waarschijnlijk morgen tekent. Voor de Cardinals is dat een gok: Bradford is sinds zijn laatste college jaar een brekebeentje en heeft frequent last van zijn knie. Zijn laatste hoofdcoach deed vorige week nog uit de doeken dat de knieën van Bradford een serieus probleem vormen.

Overigens zijn de Cardinals op de hoogte van het probleem. In het verleden hebben ze echter laten zien dat een brekebeentje ook nog kan floreren in de woestijn. De laatste quarterback van de Cardinals, Carson Palmer, was ook niet bepaald een man van staal.

Om het lot helemaal te tarten zijn de New York Jets nu bezig met een contract voor Terry Bridgewater. De Jets lijken hiermee overigens deze slag te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *