Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eigenaar New Orleans Saints overleden

In Nederland kennen wij hem vooral als de man met de gulle glimlach en de Saints-paraplu, paraderend na de Super Bowl overwinning in februari 2010. Tom Benson, hij is niet meer. De iconische eigenaar (ook van NBA-team New Orleans Pelicans) is na een kort ziekbed vannacht op 90-jarige leeftijd overleden.

Benson kocht de franchise in 1985. En na jaren van misere en bijnamen als de ‘Aints, lukte het Benson om de juiste figuren aan te stellen om respectabiliteit naar de franchise te geven. Hoe het team een baken van vertrouwen was na orkaan Katerina spreekt boekdelen. De supporters klampten zich vast aan de franchise, zagen hoe Atlanta Falcons in de eerste thuiswedstrijd één jaar na de orkaan op historische wijze won, en vierden uiteindelijk een Super Bowl overwinning.

Benson mocht nog net meekrijgen dat de ster van de franchise, Drew Brees, zich opnieuw voor twee seizoenen aan de club heeft verbonden. En dat hij niet de hoofdprijs heeft gevraagd om New Orleans in staat te stellen een kampioenschapswaardige formatie bij elkaar te rapen.

Het nieuws van het overlijden van Benson zal vandaag de boventoon voeren in N’Awlins. Op de achtergrond is beer Ndamukong Suh neergestreken in the Big Easy om contractbesprekingen te voeren. De dagelijkse NFL-sneltrein stopt immers voor niemand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *