Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes pakken pole position

De Hilversum Hurricanes hebben goede zaken in de strijd om het landskampioenschap American Football. Thuis kende de ploeg geen genade met het voorheen ongeslagen Arnhem Falcons. In de Mediastad prijkte na vier kwarten een overtuigende 31-0 score op het scorebord.

Arnhem, dat met twee hoge scores van Rotterdam en Leiden wisten te winnen, begon slecht aan de wedstrijd. Het moest de eerste aanvallende drive van de Hilversummers meteen buigen voor de gastheren, dankzij een touchdown van Joery Blankenstein.

Voor rust werd de score nog eens verdubbeld. Na een lange run van Mani Blijd en de bijbehorende two-point conversion werd het 15-0. De voorsprong was meer dan verdiend. De offensive line van de Hurricanes domineerde in de trenches en gunde de running backs veel daglicht. Quarterback Maurice Tielen had daarnaast tijd voor een paasontbijtje, terwijl hij zijn receivers uitkoos.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De verdediging van de Hurricanes bleef domineren en hield Arnhem strak aan de ketting. Daarnaast wisten de Hurricanes door een gemaakte fieldgoal en twee touchdowns van Guy van den Hazel nog uit te lopen naar een eindstand van 31-0.

Door deze overwinning pakken de Hilversummers meteen de koppositie in de Eredivisie. 21 april mag de ploeg laten blijken dat het kampioenschap ze ernst is. Het eveneens ongeslagen Lelystad Commanders heet dan de tegenstander.

Misschien kunnen de Hurricanes afkijken bij het duel op 15 april: dan nemen de Arnhem Falcons het al op tegen de formatie uit Flevoland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *