Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders volgende week op voor Eurobowl

De Amsterdam Crusaders spelen zaterdag 14 april de eerste wedstrijd van de Eurobowl. De strijd om het Europees kampioenschap voor American Footballclubs wordt aangevangen tegen Frankfurt Universe, de runner-up van vorig seizoen. Het nieuwe sportpark in Sloten biedt plek aan 1200 mensen en het is de verwachting dat alle stoeltjes volgende week bezet zijn. Onder andere twee bussen met Duitse supporters trekken deze kant op.

De Eurobowl is het meest prestigieuze American Footballtoernooi van Europa. Vier teams doen dit seizoen mee. De andere twee ploegen zijn Flash La Courneuve uit Parijs en de winnaar van vorig seizoen, New Yorker Lions uit Braunschweig. Het toernooi wordt gespeeld volgens een ‘challenger format’. De Crusaders en Flash La Courneuve spelen allebei tegen de finalisten van afgelopen seizoen. De twee beste ploegen uit die vier wedstrijden spelen in het weekend van 9 en 10 juni om de Eurobowl XXXII.

De laatste ontmoeting tussen de Crusaders en de Universe was in 2016. De Duitsers wonnen toen met 22-14.

In het roemruchte verleden van de Amsterdam Crusaders wist de formatie de Champions League van het American Football twee keer te winnen: in 1991 en 1992. De ploeg heeft ervoor gekozen zich dit seizoen volledig te richten op internationale topwedstrijden en niet mee te doen aan de AFBN-competitie. De ploeg won uit tegen Düsseldorf Panther, maar tegen Cologne Crocodiles werd vorige week met 22-38 verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *