Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN tevreden over clinic en combine

De AFBN Coaches Clinic en de AFBN Combine zijn afgelopen weekend naar tevredenheid van de AFBN verlopen. De bijeenkomst voor coaches trok volle bak, terwijl voor de Combine circa 20 talenten naar Amsterdam waren afgereisd.

Of de beide evenementen kwalitatief hoogwaardig waren, wordt door de aanwezigen in twijfel getrokken. De coaching clinic op zaterdag was vermakelijk en op niveau, maar kende veel overlap in de informatievoorziening. De bondscoach maakte een gretige indruk en was tot laat in de weer op de cliniclocatie.

De aanstelling van Schleeman tijdens de ‘Meet & Greet’ met de nieuwe bondscoach wekte in American football-land verbazing, omdat er -afgezien van spreker Steve Sheppard- geen Dutch Lions coaches van vorig seizoen aanwezig waren.

Pascal Matla, assistent-coach onder de vorige lichting van het nationale team, verwoordde zijn gevoelens: “Nog altijd hebben wij niets vernomen van de Dutch Lions over de toekomst, behalve over wat er gecommuniceerd is via social media. Een nieuwe hoofdcoach stelt meestal zijn eigen staf samen. De nieuwe hoofdcoach heeft met geen van de oude stafleden contact opgenomen. Het mag een duidelijk signaal zijn dat hij een andere weg wil inslaan met de Dutch Lions. Dat is in overeenstemming met de bond uiteraard zijn goed recht. Wij wensen hem dan ook veel succes met het continueren van de stijgende lijn, waar het programma zich in bevond, voordat de bond het stokje overnam.”

De timing van de Combine, midden in het seizoen, leidde zondag volgens kenners tot een lage opkomst, zowel in kwantiteit als in kwaliteit. De 20 participanten staan in schril contrast met de kleine 100 deelnemers die bij de vorige lichting van de Dutch Lions wilden horen. Toch sprak de AFBN uit tevreden te zijn over hoe het weekend is verlopen.

“Het waren vooral nieuwe gezichten,” merkte AFBN woordvoerder John Mahnen op. “Het was een goede groep spelers. Ze werkten hard en haalden het beste in elkaar naar boven. Ik had het gevoel dat ze de ervaring ook leuk vinden. Om nu op stoom te komen met de nieuwe lichting Dutch Lions-speler zal nog wel wat voeten in aarde hebben, maar het begin is gemaakt.”

De bondscoach maakte zondag niet volledig vol, vanwege zijn reisprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *