Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Warm en nat AFBN Eredivisie-programma 14 & 15 april

De aankomende speelronde in de verschillende AFBN-competities kent een keur aan interessante matchups. Het speelweekend start zaterdag in de AFBN Eredivisie, waar het combiteam 010 Trojans/Spijkenisse Scouts van de hatelijke nul probeert af te komen. Saillant detail: ook tegenstander Lightning Leiden is nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

Een verloren seizoen voor de beide winloze teams? In de AFBN blijf je altijd kans houden. De 5-team Eredivisie brengt namelijk de Tulip Bowl-finalisten voort via Playoffs. Dit betekent dat de nummer 4 van de competitie het in de kruisfinale mag opnemen tegen nummer 1. Voor zowel Lightning als 010/Spijkenisse is dit dus een serieuze kans om nog iets van het seizoen te maken.

Zondag krijgt de Eredivisie een interessant vervolg met de kraker tussen Arnhem Falcons en Lelystad Commanders. Voor Lelystad is het een serieuze test om te kijken of ze dit jaar opgewassen zijn tegen de meer gerenommeerde tegenstanders. De Commanders wonnen reeds tegen Lightning en tegen Trojans/Scouts, maar zoals de eerste alinea van dit artikel laat zien: dat zijn dit seizoen niet de hoogvliegers.

Arnhem won ook met grote cijfers tegen Lightning en Trojans/Scouts en moest vervolgens afgelopen weekend de meerdere erkennen in Hilversum Hurricanes. Of de Arnhem Falcons daarvan kunnen rebounden is een open vraag, die graag door Lelystad wordt beantwoord.

Dit weekend zijn er ook nog vier mooie wedstrijden in de Eerste Divisie. Het wordt warm, maar nat. Voor welk team gaat de zon als eerste schijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *