Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tuinenburg weg bij 010: “Combiteam door ego’s broze combinatie”

De verhuizing naar Tsjechië heeft er toch voor gezorgd dat Stephan Tuinenburg geen voorzitter meer is van 010 Trojans. Naar nu bekend heeft de presus de club eind maart vaarwel gezegd. Tuinenburg, die ook white cap is, draait nu scheidsrechtersdiensten in de Tsjechische American football-competitie.

Tuinenburg vertelt onomwonden dat hij het voor gezien houdt in Nederland. “Ik heb mijn handen er echt vanaf getrokken, van zowel de Trojans als van de rest. De Trojans zijn door diverse gebeurtenissen weer terug bij af. Ik geloof niet dat het op deze manier nog iets gaat worden met football in Nederland.”

Ego’s spelen volgens Tuinenburg een té bepalende rol binnen het football in Nederland. Zo ook bij 010. “De combiteams laten zien dat er wel degelijk een wil is om samen verder te komen. Maar door de ego’s zijn het soms broze combinaties. Als de resultaten uitblijven bestaat er een serieuze kans dat op dat moment de ego’s weer de overhand gaan nemen en de zaak escaleert. Zolang de ego’s en het oud zeer overal de boventoon blijft voeren, komen we nooit verder.”

“Door dit soort dingen ben ik voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat het goed is zo. Ik heb het zelf  veel te druk met mijn eigen besognes om me er nog op welke manier dan ook druk om te maken. Ik fluit af en toe een wedstrijdje in Nederland als we daar zijn, verder mijn wedstrijden hier en that’s it.”

Wie momenteel de honneurs waarneemt in Rotterdam is op de redactie nog niet bekend. Vooralsnog staat Tuinenburg nog groot met foto op de bestuurspagina op de website van de club met de titel ‘Voorzitter’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *