Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wethouder opent nieuwe accommodatie Flevo Phantoms

Wethouder René Peters van Almere opent op zondag 15 april de nieuwe sportaccommodatie van American Footballvereniging Flevo Phantoms. De wethouder doet dit door zondagmiddag (rond circao 14.30) de cointoss te verrichten van de wedstrijd Flevo Phantoms – Maastricht Wildcats. Sportpark De Marken in Almere Haven is met deze cointoss officieel van de Phantoms.

Maandenlang moest Flevo Phantoms improviseren zonder eigen complex. De nieuwe kantine wordt geopend met dank aan de gemeente Almere en tal van vrijwilligers. Twee jeugdteams maken op zondagmorgen voor het eerst gebruik van de nieuwe velden. Om 11.00 uur staan de Cadetten van de plaatselijke club te popelen om het op te nemen tegen Amsterdam Panthers. Om 12:00 uur is er een onderlinge confrontatie van de club peewees.

De Flevo Phantoms zijn dé American Footballclub van Almere. Het ledenaantal van de vereniging groeit flink. De club won de afgelopen jaren diverse landkampioenschappen. Meerdere voormalige jeugdleden spelen nu in de Verenigde Staten. Gezien de groeicurve van de gemeente Almere is de rek er nog lang niet uit. Volgens prognoses is Almere binnen nu en tien jaar een van de vijf grootste steden van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *