Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

IFAF wil verantwoording voor verdwenen 117.000 euro

IFAF New York moest begin april even in de ogen wrijven toen de nieuwe bankafschriften binnen kwamen. Iemand die zich voordeed als vertegenwoordiger van IFAF had 117.000 euro overgeschreven naar een andere rekening, waardoor er nog maar 10k op de rekening geparkeerd stond.

De bankrekeningen waren sinds augustus 2015 niet toegankelijk voor IFAF New York, omdat het bankpasje in het beheer was van de splinterbeweging IFAF Parijs. Deze splinterbeweging ontstond toen president Tommy Wiking tijdens een IFAF Congres in Canton, Ohio, de deur uitliep en een eigen vergadering belegde met, naar verluidt, 22 lidstaten. Hangende een onderzoek van de internationale sporttribunaal CAS over de rechtsgeldigheid van IFAF Parijs waren de bankrekeningen bevroren.

Volgens de Duitse bond en Wiking was de betaling van 117.000 euro legitiem. Het was een jaarlijkse betaling aan German Football Marketing, een bedrijf dat wordt geleid door Robert Huber. Het volledige statement van Tommy Wiking is te lezen op de site van American Football International.

De CAS-arbitragecommissie oordeelde in september half omslachtig dat de verrichtingen van IFAF Parijs onrechtmatig waren en alleen beslissingen van IFAF New York rechtsgeldig. Dit oordeel werd in maart verder bevestigd met een volle ondertekening van het officiële document. Hieruit bleek dat alle handelingen van Tommy Wiking na 30 april 2015 niet rechtsgeldig zijn verklaard. CAS kwam tot de conclusie dat alleen Richard MacClean de echte baas van het stel is.

Deze MacClean moet nu eerst achterhalen wat er met het IFAF-geld is gebeurd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *