Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Den Haag Raiders loopt weg in AFBN Eerste Divisie

Den Haag Raiders heeft de koppositie in Poule A van de AFBN Eerste Divisie verstevigd. In een rechtstreeks duel met challenger Alphen Eagles werd met 33-12 gewonnen, waardoor de ploeg naar een 5-0 record gaat.

Den Haag krijgt door de overwinning nu met een andere contender te maken. Flevo Phantoms won vandaag, bij de opening van het eigen nieuwe veld, met overtuigende cijfers van Maastricht Wildcats. De Phantoms mochten de nieuwe accommodatie in gebruik nemen met een 33-6 overwinning en staan hierdoor nu tweede in de poule. Volgende week reist Phantoms af naar Den Haag in een poging de Raiders dit seizoen voor het eerst op de knieën te krijgen.

Door Tilburg Wolves zijn er dit jaar nog geen punten vergaard. Nijmegen Pirates was met 48-0 veel te sterk voor de Brabanders.

Hoe schizofreen American football in Nederland is, werd overigens getoond in de enige wedstrijd van Poule B. Utrecht Dominators, een team dat dit seizoen nog geen wedstrijd wist te winnen, blies het huisje van combiteam Amersfoort Untouchables/Purmerend Barbarians omver. Toen het stof was gaan liggen, stond er een 36-00 overwinning voor de Domstedelingen op het bord. Hierdoor klimmen zij op de ranglijst een plaats en hebben zij een maand de tijd om te dromen van de volgende overwinning. Op 13 mei treffen zij in Amsterdam koploper Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *