Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Flevo Phantoms noemt veld naar Ronald Callenbach

Flevo Phantoms heeft sinds zondag een Ronald Callenbachveld. Tijdens de feestelijke opening van de nieuwe accommodatie, omlijst met een grote overwinning op Maastricht Wildcats, werd de hoofdcoach door de club verrast met zijn eigen stukje land. Sportwethouder René Peeters verrichtte de opening.

Callenbach speelde tijdens zijn actieve American football-loopbaan voor Hilversum, maar is sindsdien al meer dan tien jaar actief voor de Flevo Phantoms. Naast hoofdcoach zit hij ook in het bestuur, stuurt hij andere coaches aan en heeft hij min of meer zijn eigen lot verbonden met het welzijn van de club. Callenbach zorgde voor veel kampioenschappen bij de Phantoms bij de Peewees, de Cubs, de Cadets en de Junioren.

Mede door toedoen van Callenbach staat er nu ook een Flevo Phantoms seniorenteam zijn mannetje in de AFBN Eerste Divisie. De overwinning van gisteren katapulteerde de ploeg naar de tweede plek in Poule A en de formatie mag nu volgende week proberen koploper Den Haag Raiders een gevoelige tik uit te delen.

De woorden vanuit de club liegen er niet om: “Al die jaren staat Ronald minimaal twee keer per week in weer en wind op het veld, om training te geven. De manier waarop de spelers op het veld met elkaar omgaan is de verdienste van Ronald. We praten met respect over en met elkaar. Het lijkt vanzelfsprekend, maar de invloed van Ronald klinkt overal in door. Enkele spelers die door Ronald grootgebracht zijn, spelen al een paar jaar in de Verenigde Staten. Ronald stond persoonlijk op Schiphol om ze uit te zwaaien. Middenin de nacht, Nederlandse tijd, belt hij ze nog regelmatig even op. Hij is altijd geïnteresseerd in hoe het met hen gaat. Hebben ze heimwee, of zit het even tegen.”

“Ronald investeert heel veel vrije tijd in de club. De afgelopen maanden was hij hier elke dag te vinden; zonder hem was de kantine niet op tijd klaar geweest. Ronald vraagt veel van zijn team, tijdens de training en daar buiten. Hij wint nogal graag. Een slappe houding van zijn spelers accepteert hij niet. Maar Ronald Callenbach staat ook altijd voor de jongens klaar. Als trainer van de junioren vertelde hij ze altijd hoe belangrijk school is en dwong hen om school voorop te zetten. Al deze redenen samen maken dat de club Ronald graag wil bedanken. Geld is er niet, maar wel een mooi nieuw veld. Daarom dopen we dit veld tot het Ronald Callenbachveld.”

Foto van links naar rechts: Voorzitter Guus Brinkhuis, Ronald Callenbach, penningmeester Ferry Raven en Secretaris Lisette Blankenstein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *