Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Utrecht dit weekend in teken van King Bowl

In Utrecht vindt op 28 en 29 april de tweede editie plaats van de King Bowl, een groot internationaal flagfootballtoernooi voor zowel dames- als herenteams. De organisatie uit de Domstad verwelkomt rond in het lange weekend rond Koningsdag 28 mannelijke equips en vier vrouwenensembles. De teams vertegenwoordigen dertien verschillende landen.

De Domstedelingen zetten eind januari de inschrijving open voor vier extra mannenteams, nadat de oorspronkelijke limiet van 24 ploegen was bereikt. Veel ploegen die vorig jaar hebben meegedaan met de ‘maiden voyage’ van het toernooi keren terug en dat spreekt volgens één van de organisatoren, Ilja Tersteeg, boekdelen.

“Qua opzet zijn wij geslaagd. Wij wilden graag tegen nieuwe en betere flagfootballteams spelen in de hoop hiermee ook het niveau in Nederland te verbeteren,” aldus Tersteeg. “De Nederlandse competitie is nog relatief klein en de kampioen staat voorafgaand aan de competitie vrijwel vast. Met de media-aandacht voor de sport, hoop ik dat de mensen er bekend mee worden en het gaan spelen.”

“Daarnaast concentreren wij ons op flagfootball voor vrouwen,” aldus Tersteeg, “omdat dit in Nederland nog steeds een ondergeschoven kindje is. In de UK hebben ze al een aparte competitie voor vrouwen. Dat zou een mooie stap zijn voor Nederland. Flagfootball zit in de lift en groeit wereldwijd enorm. In Mexico is het aantal actieve sportbeoefenaars zelfs groter dan voetbal. Daar hebben ze 2,5 miljoen spelers. Ook in Nederland heeft het een enorme potentie.”

King Bowl II werkt samen met de StayOkay Utrecht en Bunnik, waar de deelnemers met korting hun verblijf kunnen boeken. Het toernooi speelt zich af op vijf verschillende velden aan de Manitobadreef in Utrecht. Utrecht Dominators opent op zaterdag het toernooi op het ‘hoofdveld’ met een treffen tegen Andenne Bears.

Voor het volledige schema op zaterdag, kijk je hier.

De finales van het toernooi vinden zondag om 15:00 uur (vrouwen) en 15:30 uur (mannen) plaats. Voor het volledige zondagschema, ga je naar deze link.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *