Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

2018 NFL Draft verrast in eerste ronde

Draft goeroe Mike Mayock was al aan het smullen van de mogelijkheden van quarterback Lamar Jackson bij de New Orleans Saints. De filmpjes werden ingezet en er werd breed uitgemeten hoe Jackson de dynamiek van de franchise zou veranderen met running back Alvin Kamara. De Saints hadden net een hoge prijs betaald om 13 plekken hoger te draften: dat moest voor de quarterback zijn.

Het bleek echter defensive end Marcus Davenport te zijn waar coach Sean Payton verliefd op was geworden. De move bracht de ‘oohs’ en ‘aahs’ naar buiten, op dezelfde manier waarop het publiek zich geroerd had toen de Cleveland Browns met de first overall pick voor quarterback Baker Mayfield gingen en met de vierde pick cornerback Denzel Ward intekenden.

Quarterback Lamar Jackson zou uiteindelijk de avond uit moeten zweten, alvorens de Baltimore Ravens een last-minute belletje pleegden naar de Philadelphia Eagles. De Ravens pikten de laatste draftkeuze in de eerste ronde op en riepen de naam van Jackson om. Dit verzekert ze van één van de meest atletische quarterbacks in de Draft en de mogelijkheid om een vijfdejaars optie toe te voegen aan zijn contract, iets dat alleen bij first-rounders mag worden bedongen.

Lamar Jackson vormde een passend einde van de eerste ronde, die gedomineerd werd door offensive linemen. Alhoewel de lijn een ‘instrumental’ part van de offense is, waren veel picks een reach: men moet zich afvragen of de San Francisco 49ers, Detroit Lions en Cincinnati Bengals niet meer waarde binnen hadden kunnen hengelen op andere posities. Daarbij laten we de pick van Oakland Raiders voor offensive tackle Kolton Miller even buiten beschouwing, omdat zij hun vergaarde picks inruilde voor een trade met Pittsburgh Steelers receiver Martavis Bryant. Bryant heeft een chip on his shoulder door een schorsing en kan in Oakland een nieuw begin maken.

De steal van de Draft komt in onze ogen op conto van twee teams: de New York Jets kregen de franchise quarterback in de schoot geworpen. Darnold is geen Mark Sanchez en geen Baker Mayfield; hij is een no-nonsense en nuchtere jongen en dat geeft hem de juiste fundering om zich staande te houden in de mediageile Big Apple. De andere mooie pick schrijven wij toe aan Los Angeles Chargers, het team dat geen enkele moeite hoefde te doen om safety Derwin James toe te voegen aan de selectie. Het was een wonder dat hij met de  17e pick nog beschikbaar was.

Voor de familie Edmunds was de Draft overigens een feestje: beide beschikbare broeders Tremaine (#16) en Terrell (#28) vonden een onderkomen in de National Football League. De broers zijn neefjes van oud-Admirals coach Robert Hunt, voor wie nog een silverlining voor NFL Europe zoekt in de eerste dag van de Draft.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *