Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Witte Huis stuurt Philadelphia Eagles naar huis

De Philadelphia Eagles hebben geen kampioenenonthaal gekregen in het Witte Huis. President Donald Trump besloot dat het team niet welkom was, omdat niet de volledige selectie de gang naar het presidentiële onderkomen wilde maken.

De president leeft in onminne met de National Football League, vanwege de houding van tientallen spelers rondom het volkslied. Uit protest tegen police brutality en het aanhoudende racisme in het land, besloten deze spelers tijdens het volkslied een knie te nemen. Trump sprak zich hier fel over uit. Hij vindt dat alle muitende spelers ontslagen moeten worden, omdat zij een schande zijn voor vlag en vaderland.

De spelers vinden dat ze in hun recht staan, ondanks dat de NFL vorige week aankondigde dat het volkslied voortaan een ‘verplicht nummertje’ is. Wie voornemens is te protesteren tijdens de nationale hymne, wordt gevraagd in de kleedkamer te blijven.

Zonder de Philadelphia Eagles hield Trump gisteren een Super Bowl Party in de tuin van het Witte Huis om de vlag te eren. Amerikaanse media zijn echter skeptisch of het opgetrommelde volk wel allemaal Philadelphia Eagles en sportfanaat is. Volgens dit verhaal, dat vanmorgen op Telegraaf.nl verscheen, zou het om ingehuurde troepen gaan.

De initiator van de ‘kneeldown’, quarterback Colin Kaepernick, is sinds alle ophef een persona non grata. Het vuurtje is inmiddels ook overgeslagen naar andere sporten. LeBron James, verwikkeld in de NBA Finals in een strijd met Golden State Warriors, verbaasde zich over het standpunt van de president aangaande de Eagles. Hij gaf echter aan dat ook in de NBA niemand op de gang naar het Witte Huis zit te wachten, ook de toekomstig NBA-kampioen niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *