Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeugdcoach maakt doelen nieuwe club bekend

010 Trojans jeugdcoach Edo van der Wouden wil met zijn nieuwe vereniging komend seizoen volwaardig lid worden van de AFBN en ook al competitiewedstrijden spelen met de flag footballteams. De afgesplitste coach van de 010 Trojans weet dat het een lastig traject wordt, maar gaat er vol voor.

De nieuwe vereniging wordt deze maand opgericht via de notaris en ingeschreven bij de KVK, schrijft Van der Wouden aan geïnteresseerde ouders. Volgens de jeugdcoach is de naam al bedacht en zijn het logo en de clubkleuren bekend.

“Tijdens een bijzondere Algemene Leden Vergadering worden de statuten, het huishoudelijk reglement en het beleid gepresenteerd. We kunnen dan samen bepalen wat er nog aangepast dient te worden of waar nog aan gewerkt moet worden,” zegt Van der Wouden, die tevens aangeeft de eerste toezeggingen binnen te hebben van verschillende bedrijven en organisaties voor een financieel gezond begin.

Van der Wouden schrijft verder in een brief aan ouders: “Wij willen een vereniging zijn voor de jeugd en de lokale maatschappij, wij willen een Veilig Sporten Klimaat creëren en meer bekendheid voor de sport (door meer verenigingen in Nederland en het geven van clinics en gymlessen), alsmede een groei bewerkstelligen van het aantal spelers dat Flag Football en American Football spelen in Rotterdam en daarbuiten.”

Van der Wouden houdt de optie open dat zijn vereniging ook ooit tackle football aanbiedt. Ook streeft hij ruimere mogelijkheden na om flag football aan te bieden. Bijvoorbeeld onder kinderen jonger dan acht jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *