Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ryan ten Hulscher trekt aandacht Amerikaanse scouts

Ryan ten Hulscher doet de hoofden draaien in de Verenigde Staten. De linebacker / tight end van de Den Haag Raiders is op uitnodiging van Premier Players International aanwezig bij scouting camps en wekte tot dusver in twee kampen ontzag.

Ten Hulscher ontving de uitnodiging, omdat hij zich bij enkele kampen in Duitsland al had ontpopt als één van de beste spelers op zijn positie. Alleen de beste spelers van Europa werden meegenomen naar Amerika: vooralsnog naar een camp van de universiteit van Rutgers en naar een camp van Boston College, terwijl ook een private workout bij Georgia Bulldogs op het programma stond.

De scouting reports liegen er niet om. Ten Hulscher eindigde bij Rutgers in de top 3 en op Boston College was hij zelfs de linebacker die de meeste aandacht trok. Zelfs Boston College headcoach Steve Addazio blokte tijd uit zijn agenda om het gesprek met de Raiders-speler aan te gaan: “lang en atletisch”, “goed in de heupen” en “een lekkere change of direction” waren een paar vaak gebezigde kreten.

Voor Ten Hulscher smaakt het naar meer: “Ik sta op de radar om een scholarship te krijgen. Het wordt een lang proces, ik ga de school nu gamefilm opsturen van mijn wedstrijden hier in Nederland en van enkele workouts. We houden in ieder geval contact met elkaar.”

De toer van de linebacker vervolgt vandaag met een camp bij Old Dominion University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *