Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders voor eerst in Tulip Bowl

De tegenstander van Hilversum Hurricanes in Tulip Bowl XXXIV is bekend. Een jaar na de promotie naar de Eredivisie staat Lelystad Commanders voor het eerst in de geschiedenis in de landelijke finale American football.

De Lelystad Commanders moesten even met de billen knijpen, omdat tegenstander Lightning Leiden niet van plan was de wedstrijd zomaar gewonnen te geven. Nadat Lelystad met 19-0 voor kwam was het dan ook vooral Lightning Leiden dat er een wedstrijd van maakte. Lightning kwam schrikbarend dichtbij, maar kon uiteindelijk niet juichen om de eerste Tulip Bowl-finale sinds 2009. Het werd 25-20 in het voordeel van de Commanders.

Lelystad Commanders neemt het op zondag 8 juli in Tulip Bowl XXXIV op tegen Hilversum Hurricanes. De Tulip Bowl vormt het slotakkoord van een weekend vol American football. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de titel sowieso niet naar Alphen Eagles of Amsterdam Crusaders gaat. In dat jaar won Maastricht Wildcats de eindstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *