Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Goede financiële uitgangspositie American Football Bond Nederland

De AFBN is financieel weer gezond. Volgens voorzitter Gian Zandona houdt de bond onder de streep meer over dan in eerdere jaren en kan er voorzichtig geïnvesteerd worden.

De Bond geeft in het jaarverslag, dat gisteren werd verspreid onder de bestuurders tijdens de ALV, wel aan dat het had verwacht meer resultaat over te houden aan het organiseren van de evenementen met de Dutch Lions. De Bond geeft aan dat het juist vanuit die hoop, de eerdere seizoenen zo flink in de Lions heeft geïnvesteerd. Zandona schrijft: “Een financiële stabiele basis zorgt ervoor dat we ons kunnen blijven focussen op de sport. Dit moet altijd centraal staan.”

De AFBN meldt dat de bond dit jaar een groei in spelers heeft gekend van 14% en daar kunnen de handen alleen maar voor elkaar worden gebracht.

Financieel gezond kan niet los worden gezien van de wereldprestaties van de financiële man bij de bond, Max de Haas. De Haas geeft in hetzelfde jaarverslag een uitgebreide weergave van de cijfertjes van AFBN en stelt zelfs dat het vanaf heden mogelijk moet zijn op per kwartaal inzage te geven in de financiële prestaties.

Uit de cijfers blijkt dat de AFBN een stijgend debiteurensaldo heeft (van 13 naar 19k), maar dat de bond ondanks achterstallige inningen toch een groter bedrag op de bankrekening heeft staan. De Haas: “Hiermee kunnen we verder investeren in de ontwikkeling van onze sport met de nationale programma’s. En in de ontwikkeling van onze sporters met onze nationale teams.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *