Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Den Haag Raiders wil underdog zijn in Runners’ Up Bowl

Den Haag Raiders wil maar wat graag de underdog zijn in de Runners’ Up Bowl. De formatie, die vorige week met 27-13 won van Groningen Giants, moet het opnemen tegen thuisploeg Amsterdam Crusaders 2. Met zoveel sterren in het team lijkt het echter moeilijk te ontkennen dat men in de Residentiestad wel toe is aan de Eredivisie.

Dat de ploeg het vorige week tegen Groningen Giants moeilijk had, doet daar niets aan af. Er zaten immers zeven competitieweken tussen de halve finale en de laatste competitiewedstrijd, waardoor het soms roestig en onwennig oogde. Wie echter naar de cijfers kijkt, die weet dat individuele klasse in de Runners’ Up Bowl het verschil kan maken.

De in Amerika geroemde linebacker Ryan ten Hulscher laat in Nederland ook aanvallend zijn footprint achter. Tegen Groningen Giants ving hij zes ballen voor 137 yards en 2 touchdowns. Een van de zespunters was een 85-yard touchdown. Den Haag lined hem op met Nando Kersbergen, de receiver die vooral aan het begin van het seizoen vaak de headliners pakte. Kersbergen was tegen Groningen weer op dreef met 8 catches voor 89 yards en een touchdown. Verdedigend zijn de Den Haag Raiders echte aasgieren. Tegen de Groningse brigade wist het team zeven turnovers weg te plukken.

Ook de geschiedenis verraadt een promotie. In 2017 koerste de formatie naar een 9-1 record, terwijl 75% van de spelers pas voor het eerst full-contact speelden. Nu, een seizoen later, is de ploeg ongeslagen.

De Runners’ Up Bowl is zaterdagmiddag. Tickets voor de promotiestrijd naar de Eredivisie, kun je hier kopen. Met een dagkaart ben je tevens verzekerd van een plek voor de wedstrijd van de hoofdmacht van Amsterdam Crusaders tegen Wroclaw Panthers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *