Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Panthers wint sensationeel na triple overtime

Er waren drie overtimes nodig om een winnaar aan te wijzen in de youth tackle Dyan Kralt Bowl tussen Amsterdam Crusaders en Amsterdam Panthers. De burenruzie werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van Team Blue: 36-30.

De beide kemphanen gaven het publiek een ware footballshow met geweldige offense en harde defense.

Met een 25-yard touchdown strike van quarterback Chivaro van Ommeren op receiver Everik Hans nam Panthers in de derde overtime de beslissende voorsprong. De gelijkmakende beurt van de Crusaders eindigde uiteindelijk in een turnover on downs en een terechte winnaar in het youth tackle kampioenschap.

Van Ommeren was de held van de dag voor Panthers en werd na afloop door zijn teamgenoten op de schouders genomen. Zijn gouden samenwerking met receiver Richard Agyekum bepaalde de wedstrijd. Agyekum ving acht ballen voor 105 yards en 3 touchdowns. Van Ommeren eindigde het duel met 15-voor-30 passing met 208 yards, 5 touchdowns en drie interceptions.

Van Ommeren en Agyekum openden het duel met een succesvolle touchdown-connectie en ook receiver Badr Ezzat profiteerde van het scherpe begin van zijn quarterback. Daarna leek de klad erin te komen. Crusaders kon aanvallend weinig bewerkstelligen, maar hield zichzelf met miraculeuze plays telkens weer op de been. De Red Army scoorde onder andere op een  interception return en een indrukwekkende 84-yard kickoff return van Travis Fraser. Een fumble return gaf de ploeg in de laatste minuten zelfs een voorsprong van 24-18 op de stadsgenoot. Beide ontketende teams zagen de klok echter naar 0 tikken met een 24-24 eindstand, omdat Van Ommeren en Agyekum op geweldige wijze hun magie lieten gelden.

De Panthers quarterback en zijn favoriete target leken in de eerste overtime de zege al naar zich toe te trekken, maar Cru quarterback Jason Denneboom redde zijn formatie door in de gelijkmakende beurt de zespunter binnen te lopen.

Amsterdam Crusaders had zowel in de eerste als de tweede overtime de winst op de slof. De PAT na de score van Denneboom werd echter geblockt door Demierro Promes en een fieldgoal in de tweede extra periode werd rechts van de uprights gemikt.

Everik Hans maakte met zijn geweldige catch aan alle onzekerheid een einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *