Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Europees avontuur Crusaders als nachtkaars uit

Zelfs de grootste die-hard Amsterdam Crusaders-fans hadden gisteren moeite om de wedstrijd van de Cru tegen de Poolse kampioen Wroclaw Panthers uit te zitten. Wat de uitsmijter van een zonnige American football-dag moest worden, werd een hoosbui aan persoonlijke fouten en penalties.

6-9. Die stand zegt genoeg. De eindstand van het treffen met de Poolse opponent werd notabene al in het tweede kwart bewerkstelligd. Cru had een mannetje of 25 aan de zijlijn staan bij het eerste fluitsignaal. De eerste drive begon hoopvol, maar eindigde in het zicht van de haven. De kicker van de Red Army moest soelaas brengen. Hij drukte de bal binnen de palen.

Na de openingsdrive was er meer geel dan rood en blauw op het speelveld te vinden. Tot vervelens toe moesten de referees optreden, waardoor het een stroperige en saaie football-pot werd. Een balorig groepje van vijf Poolse supporters deed ondertussen hun stinkende best zelfs de meest welwillende footballfans te irriteren.

Het staartje van het tweede kwart liet een opleving zien. Nadat Wroclaw een fieldgoal-poging van Amsterdam langs de palen zag suizen, perste de Poolse formatie er een highlight uit. Een 48-yard touchdown catch van Tomasz Dziedic (die een diepe bal met de vingertoppen binnen loodste) zette de Polen op een 3-7 voorsprong.

Amsterdam deed er hierna alles aan om de Poolse voorsprong te vergroten. Een keur aan penalties bracht de Crusaders uiteindelijk in de eigen redzone en vanuit deze benarde positie zeilde een punt-snap over het hoofd van de punter en uit het touchdown-gebied voor een safety: 3-9.

De eigen fouten waren reden voor de Cru om tot leven te komen. Het einde van het kwart vuurde Cru quarterback Emmanual Lewis een aantal perfecte strikes af richting Tamara Dempsey en Leroy Akpan. Vooral de catch van laatstgenoemde was een beauty en bracht de thuisploeg diep in de redzone van de Polen. Ook daar haperde de rode machine echter en bracht een fieldgoal uitkomst.

Dat was helaas ook de eindstand. De laatste twee hoofdstukken van de wedstrijd leidde tot een gesloten boek voor de Amsterdam Crusaders in Europa. De harde verdediging kon de Polen nog wel het hoofd bieden, maar aanvallend bleek helaas ook het geval voor de Poolse basis-elf. Met de promotie van Amsterdam Crusaders II is het de vraag hoe de hoofdstedelingen volgend seizoen omgaan met het Europese avontuur.

Het programma van het AFBN Finaleweekend krijgt vanmiddag een vervolg op Sportpark Sloten. Om 13:00 uur staat de eer van Amsterdam op het spel, wanneer de Crusaders aantreden tegen de Amsterdam Panthers. Hierna wordt het speelveld klaargemaakt voor Tulip Bowl XXXIV: Lelystad Commanders – Hilversum Hurricanes. Tickets voor de finaledag, koop je hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *