Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wegvallen ‘Tilburg’ ware druppel coach Serrano

Het wegvallen van de AFBN Academy in Tilburg op 1 september lijkt de ware druppel te zijn geweest voor AFBN Academy hoofdcoach Sebastian Serrano om op te stappen. De Tilburg Wolves gaven de locatie enkele dagen geleden terug aan de bond, omdat men er niet uit kwam met de gemaakte afspraken.

Op 26 juli werd tijdens een vergadering over 20 jaar Dutch Junior Lions de AFBN Academy onder druk bedeeld aan Tilburg, dat op dat moment de enige kandidaat leek voor de prestigieuze footballschool. Het bestuur van de Wolves haastte zich een volmondig ‘ja’ te geven op 1 september, totdat aan het einde van de vergadering bleek dat er nog twee andere teams in de running waren. De  bond zou 1 augustus uitsluitsel geven over de uiteindelijke locatie.

De bond hield zich aan haar woord en communiceerde op 1 augustus dat Tilburg er met de buit vandoor zou gaan. De bond communiceerde echter ook dat er nagenoeg niets aan voorbereiding was gedaan en dat er geen duidelijke vrijwilligersgroep was van 6-8 personen, die de kar zou trekken.

De open eindjes maakte het initiatief voor Tilburg minder lucratief, omdat er opeens grote onzekerheid was over de gewenste resultaten: voldoende coaches, aantal deelnemers en potentiële leden voor de ploeg uit 013. Aldus een woordvoerder: “Voor ons was het niet haalbaar, omdat we opeens veel organisatorisch werk op ons af zagen komen. Gecombineerd met het kostenplaatje, bleken alle voordelen voor de vereniging zo goed als weg te vallen.”

“Wij zijn er ons van bewust dat de Academy nodig is voor onze jeugd en jeugd van alle andere verenigingen en willen daarom graag ons steentje bijdragen, maar niet op deze manier. Het doel van de Academy is om bestaande leden een goede opleiding te bieden en verenigingen de mogelijkheid te geven om nieuwe leden te werven,” aldus Tilburg. “Als je dit doel wil bereiken, moet je een goed plan op tafel leggen dat makkelijk invulbaar is door de verschillende verenigingen. Het is nu een te grijs gebied, geen duidelijk beleid en plan.”

Tilburg bood uiteindelijk aan een goed format willen maken voor alle Academy’s, in ruil voor een Academy begin 2019. Voor Serrano was de boodschap van Tilburg echter een druppel te veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *