Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Open Tryouts van Dutch Lions goed bezocht

AFBN noemt de open try-outs van de Dutch Lions dit afgelopen weekend goed bezocht. Meer dan 50 atleten kwamen naar Sportpark Sloten om zich in de kijker te spelen van de nieuwe bondscoach en zijn assistent-coaches. Opvallend was het aantal defensive backs dat meende aanspraak te maken op een basisplaats in het nationale team. Liefst zestien spelers op die positie waren aanwezig.

Het aantal defensive backs stond in schril contrast met het aantal Eredivisie-quarterbacks dat van de oproep gebruik maakte. Die waren er volgens de aanwezigen namelijk niet. De bondscoach moest het namelijk doen met een quarterback uit Eindhoven en een quarterback uit Utrecht.

Ondanks die tegenslag was de bondscoach Michael Williams goedgeluimd. “Er was veel energie en de jongens luisterden goed. We proberen een compleet nieuwe manier te implementeren hoe wij naar football kijken. Wij kennen de jongens niet en zij kennen ons niet.”

De volgende stap voor de Dutch Lions is een trainingskamp van 19 tot en met 21 oktober. Bondscoach Williams liet doorschemeren dat deze voor iedereen toegankelijk zijn en moedigde iedereen aan daar naar toe te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *